V enem tednu so bile Kotlje že drugič omenjene na nacionalni televiziji RTV Slovenija (prvič v okviru 125 letnice pošte v Kotljah). Tokrat v večerni oddaji Odmevi z naslovom “Izbrali najboljšega prostovoljca”. Slavko Bobovnik v uvodu v prispevek med drugim pove, da v Sloveniji deluje “180.000 prostovoljcev”… “Danes (27. 6. 2014) so se zbrali tisti, ki so si prislužili naslov prostovoljec minulega leta”.

Prostovoljce odlikuje “nesebična pomoč drugih, žrtvovanje za sočloveka in opravljenih več 100 ur prostovoljnega dela letno”. Naziv naj prostovoljec so prejele 3 posameznice in 3 posamezniki – vsak v svoji starostni skupini. Poleg tega je Mladinski svet Sloveniji podelil priznanje tudi dvema posameznikoma, ki sta strokovno komisijo posebej nagovorila. Izbrali so tudi naj mladinski projekt.

Največje priznanje pa je dobila skupina mladih iz Kotelj na Koroškem,” navaja avtorica prispevka, Darja Meglič. Voditelj projekta Tomaž Kocuvan v prispevku pove: “Raztreseni mladi iz cele vasi smo postali skupnost. Prijatelji, povezani si stojimo ob strani, si pomagamo. Iz tega, ker držimo skupaj, so nastale neverjetne stvari.”

Celotni prispevek si lahko ogledate v spletnem arhivu RTV Slovenije (KLIKNI), ki je dostopen vsem.

V Sloveniji prostovoljci opravijo kar 4.000.000 ur prostovoljnega dela letno. Vsem tem uram svoj piskrček redno pristavljajo tudi naši Mladi župnije Kotlje, ki letno bližnjim darujejo stotine ur prostovoljnega in nesebičnega časa. Samo v prijektu Dar za dar je 300 posameznikov, mladih in starejših, opravilo vsaj 200.000 ur prostovoljnega dela.

Posebno priznanje gre naši hotuljski mladini, da so tudi oni ponesli dober glas o Kotljah v širno Slovenijo in da imajo Kotlje v središču kraja lepo urejeno vaško svetišče, cerkev svete Marjete.

Častni pokrovitelj projekta “Naj prostovoljec” je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Pri projektu sodelujejo tudi: Mestna občina Ljubljana, Fakulteta za socialno delo, Ministrstvo RS za delo, družino in socialne zadeve, Ministrstvo RS za notranje zadeve, Slovenska filantropija, Urad RS za mladino, Zavod Mladinska mreža MaMa, Zavod Nefiks.