pub-biser-pod-ursljo-goro

 

 

Kratka, pregledna zgibanka Kotlje – »Biser« pod Uršljo goro, je namenjena obiskovalcu, ki želi na hitro začutiti utrip kraja in spoznati glavne zgodovinske, kulturne in naravne znamenitosti. Lepe in množične fotografije nas hitro zavedejo, da se zasanjamo in se vživimo v lepoto, ki jo Kotlje s svojo okolico skrivajo. Dobrodošli v Kotljah.

 

 

 
pub-prav-lepo-gleda

 

Knjižica Prav lepo gleda Uršlja dol na nas je dvojezično in obširno gradivo za zahtevnejše obiskovalce. V njej najdemo podrobnejše opise večine kulturnih, zgodovinskih in naravnih znamenitosti Kotelj, Sel in okolice. Na koncu knjižice najdemo tudi nekaj značilnih koroških gostinskih ponudnikov, ki bodo obiskovalca razvajali s svojo gostoljubnostjo in izredno okusno koroško kulinariko. Vabljeni!

 

 
pub-zupnijska-cerkev

 

Knjižica Župnijska cerkev svete Marjete opisuje najstarejši kulturno-zgodovinski objekt v kraju. Njegove korenine sežejo v 14. stoletje. Vsebina nas popelje iz zgodovine, preko oltarjev in svetnikov do sedanjega, sodobnega časa. Dodali smo tudi opis načina obnavljanja oltarjev, ki je edinstven v Sloveniji in daleč preko naših meja. Projekta se je v osmih letih prijelo ime »Dar za dar«. Lepo vabljeni, da se ustavite v tem mirnem kotičku kraja in potešite svojo dušo.