Potrt mož, ki mu novo upanje daje srčni utrip njegovega nerojenega otroka. Govorimo o zaključnem prizoru polfinalne točke letošnjih zmagovalcev šova Britanija ima talent.

Plesna skupina Attraction, ki sicer izvira iz sosednje Madžarske, je našla recept za zmago na britanski različici tudi pri nas poznanega šova talentov v čudovitem plesu, predstavljenem na inovativen način preko senc, ter z močnimi, ganljivimi sporočili o življenju.

S svojimi nastopi je madžarska plesna skupina navduševala in ganila milijone gledalcev po vsem svetu. Na avdiciji tekmovanja je odplesala zgodbo moškega in ženske, ki se zaljubita, poročita in v svoji ljubezni spočneta otroka. V njej so plesalci družino predstavili kot čudovito skupnost, ki sprejema in ceni novo življenje.

http://www.youtube.com/watch?v=Fy0Qur929bM&feature=player_embedded

V svojem polfinalnem nastopu so še bolj izpostavili pomen odnosov in posredovanja življenja:

Mati, ki svojega otroka ljubeče položi v zibko. Deček raste, shodi in se opoteče v naročje svoje matere. Sedaj mladenič ob zaključku izobraževanja sreča dekle. Zaljubita se in poročita.

Nato mož prejme pretresljiv telefonski klic. Odhiti k postelji, v kateri leži njegova bolna mati. Mati umre v njegovem naročju, njena duša pa se povzpne v nebo.

Materina smrt ga potisne v globoko žalost. A v najtemnejšem trenutku se mu približa njegova žena ter mu pokaže svoj trebuh, napet v visoki nosečnosti. Mož se mu z ušesom približa in prisluhne vedno glasnejšemu utripu svojega nerojenega otroka.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g4s0pcePFZ0

Sporočilo zgodbe, ki je do solz ganila gledalce in sodnike, je preprosto, a globoko: kjer je življenje, tam je tudi upanje. Mlado življenje je že v maternici sposobno zlomljenega moža, svojega očeta, priklicati iz pepela in mu podariti smisel življenja, upanja in vere. Poklican je, da s svojim otrokom splete globok odnos, kakršnega je imel s svojo materjo.

Kot je po nastopu pojasnil vodja plesne skupine Zoltan Scuzs, zgodba ni izmišljena, ampak je njegova lastna: »Ta nastop smo posvetili moji mami. Umrla je v mojem naročju. To je bila najbolj travmatičen, najbolj žalosten trenutek mojega življenja.«

Zoltan, sicer sam oče dveh otrok, je svojo mater Katarino izgubil pred dvema letoma. Umrla je zaradi raka v starosti 63 let.

»Prepričan sem, da je najpomembnejši odnos odnos med materjo in sinom. Morda je to celo najčudovitejša stvar, kar jih obstaja,« se je ob misli na svojo mater raznežil Zoltan.

Talent, izvirnost in sporočilnost plesne skupine Attraction so gledalci nagradili s končno zmago v šovu Britanija ima talent.

Vir: iskreni.net