Lovci LD Prežihovo smo že drugič zapored v sklopu srečanja z zemljiškimi posestniki neposredno pred samim srečanjem organizirali lovsko mašo v cerkvi Sv. Mohorja in Fortunata na Šrotneku. Že lani so krajani prisrčno sprejeli lovsko mašo in se je kar številčno udeležili. Tako je bilo tudi letos, saj se je v lepem vremenu 23. junija 2013 na Šrotneku zbralo lepo število krajanov Kotelj in okolice. Sv. maše so se v lepem številu udeležile tudi žene pokojnih lovcev LD Prežihovo, saj smo letošnjo lovsko mašo posvetili prav v njihov spomin.

Navodnik Silva je med drugimi povedala, da je rada prišla k lovski maši, ki je bila lepo organizirana, predvsem zato, ker je ta bila v spomin na preminule lovce. Rozalija Rožen je z veseljem povedala, kako zelo ji je bila takšna lovska maša všeč, cerkev je bila lepo okrašena, lovci so pripravili lepo vzdušje, kot tudi lovski oktet ter nastopajoči s trobili.

Župnik, g. Bek je z izbranimi besedami zaokrožil lovsko mašo, ki je nam lahko vsem v ponos.

Starešina Košeljnik Milan, predsednik LD Prežihovo, je v svojem nagovoru poudaril nujnost sodelovanja lovske organizacije s krajani.

Vsekakor smo lovci LD Prežihovo veseli in ponosni, da lovske maše ljudje v naši okolici radi udeležujejo.

Urška Dvornik, tajnica LD Prežihovo