Podgora je lepa gozdna pokrajina nad Kotljami. V tej čudoviti okolici pod Uršljo goro je Ivarčko jezero, ki je s svojimi 633 metri nadmorske višine najnižje ležeče alpsko jezero. Jezero se je iz nekdaj naravnega jezera spremenilo v lep športno-rekreacijski center, od koder vodi obnovljena sedežnica do znanega smučišča Ošven v osrčju Uršlje gore.Poletno Ivarčko jezero

Obiskovalci se lahko preizkusijo v natančnosti pri igranju mini golfa, izzovejo nasprotnika na košarkarskem ali odbojkarskem igrišču ali pa se preprosto sprehodijo okoli precej globokega jezera. Na svoj račun pa bodo prišli tudi ribiči. Vsekakor kraj vreden obiska.

Podgora je lepa gozdna pokrajina nad Preškim Vrhom. V tej čudoviti okolici je Ivarčko jezero, ki se je iz nekdaj naravnega jezera spremenilo v lep rekreacijski center, od koder vodi sedežnica do znanega smučišča Ošven v osrčju Uršlje gore.

Če pa se od jezera vračamo po bližnjici na Ravne, nas pot najprej vodi mimo ostankov nekdaj mogočnega gradu Šratnek, nekoliko dalje pa stoji edina podružnična cerkev župnije Kotlje, sv. Mohor in Fortunat.