Letos so člani Kolpingove družine Kotlje za svoj letni izlet izbrali kraj Remšnik, kjer tudi deluje Kolpingova družina. Prvi namen je bil srečati se s tamkajšnjimi člani, drugi pa medsebojno druženje. Dan je bil čudovit!

Zbrali so se v centru vasi, pri cerkvi svetega Jurija in se na kratko sprehodili do najbližjih kmetij in občudovali razgled po dravski dolini in Pohorju. Vrhunec srečanja je bila sveta maša, ki sta jo darovala domači župnik, upravitelj, Jože Motaln in upravitelj hotuljske fare, Slavko Bek. Božja beseda je člane v duhu bl. Adolfa Kolpinga vabila k dobrim delom za bližnje in Boga. “Molitev s postom in miloščino je boljša kakor spravljati zaklade zlata.” (Tob 12, 8) Ni torej tako pomembno koliko denarja darujemo za uboge temveč, koliko svojega časa in odrekanja namenimo služenju Bogu in bližnjemu.

Po sveti maši so člani domače Kolpingove družine pripravili osvežilno pijačo in dobro malico za goste. Skupaj so poklepetali, si ogledali bližnji muzej mineralov in se počasi odpeljali v dolino. Na hitro so se ustavili ob “Vodnem parku” pri Radljah ob Dravi in zavili k svoji zadnji točki: “Bajta”. Kosila in hladne pijače so si želeli že vsi člani …

Dan je hitro minil in z lepimi vtisi so člani odhajali na svoje domove. Naslednjič se sračajo na tradicionalnem kulturnem večeru, ki ga Kolpingova družina že vrsto let pripravlja na predvečer lepe nedelje, letos 18. julija po večerni sveti maši. Lepo vabljeni!