Kotl’jada je festival, poklon različnosti narave, kulture, dediščine, tradicije, življenja in človeka pod Uršljo goro. Odvijal se bo v okiru 4. festivala solzic 20. maja.
Festival postavlja v ospredje solzice; Prežihove in tiste, ki simbolizirajo pestrost narave! To je turistična prireditev v okviru kulture in turizma, hkrati s tem pa tudi stopnica do vnovične postavitve Koroške na zemljevid Slovenije. Festival solzic je svojstveno praznovanje in praznik Koroške.

V okviru festivala bo, med drugim, potekala v soboto, 20. maja, prireditev z imenom KOTL’JADA. Kotl’jada je zastavljena kot zabavni in promocijsko – tekmovalni dogodek, namenjen vsem, ki se želijo predstaviti s svojo kuharsko ustvarjalnostjo.

Pravila in pogoji sodelovanja so enostavni. Ustvariti je treba izvirno enolončnico, ki jo kuharji kuhajo in pripravljajo na samem prireditvenem prostoru – v kotlu (ali loncu), na odprtem ognju ali plinskem gorilniku. Enolončnica mora vsebovati najmanj tri živila, ki so zrasla, bila vzrejena ali pa pridelana na Koroškem. Živila oz. sestavine s Koroške morajo biti jasno navedena na recepturi.