Pred kulturnim predvečerom Kolpingove družine je bila maša, ki jo je vodil duhovnik Alojzij Bek. Bila je še posebej svečana, ker so bile pred njo še prošnje in molitve pred najsvetejšim. Mislim, da so nekatere molitve pred Najsvetejšim nastajale več stoletij, kdor pa jih je sestavil, je dobro poznal človeško naravo z njegovimi težavami, željami in upanji. Katehistinja ga. Marija Prikeržnik je tokrat prišla z drugačnim inštrumentom – električnimi klaviaturami. Pesmi so bile skrbno izbrane, z zelo lepimi melodijami in ker so Kotuljci zelo dobri pevci, je bil to lep uvod v kulturni predvečer.

Avgust Heričko – predsednik KZS
Fanika Schuller

Letos mineva že 23 let od prvega kulturnega predvečera Kolpingove družine Kotlje z razstavo. Poleg omenjenih g. Beka in ga. Prikeržnik je bil med nami tudi predsednik Kolpingove zveze Slovenije g. Avgust Heričko z ženo. On je na kratko predstavil dogajanje v Kolpingovi zvezi Slovenije in kratkoročne načrte za naprej.

Na stenah velike sobe v župnišču so bile razstavljene slike gospe Fanike Schuller s Prevalj. Gospa slika v akrilni tehniki, vidi se, da ima velik čut za lepoto v naravi in jo zna tudi upodobiti. Učilnica se je tako spremenila v galerijo z mnogimi lepimi slikami.

slike
slike
slika

Letos je Petra nekoliko drugače oblikovala vsebino kulturnega večera. Veliko smo slišali o slikanju v akrilni tehniki in o vse življenjskem učenju. Meni se je zdelo prav zanimivo. Citirala je na primer bivšega predsednika države Boruta Pahorja, ki je zapisal naslednje: »Učenje je radovednost, je veselje in življenjska radost, je nepremagljiva in neustavljiva moč, ki nikoli ne presahne«

Letošnji večer je s diatonično harmoniko popestril Matej Hartman, ki že sedem let obiskuje Rošerjevo glasbeno šolo. Zaigral je nekaj pesmi in slišalo se je, da obvlada inštrument. Glasu harmonike je dodal še svoj glas in nas poslušalce tako presenetil in še posebej razveselil.

Ema, Urška in Matej
Harmonikar Matej
Katehistinja Marija

Nadarjeni deklici Ema Jamnik in sestra harmonikaša Urška Hartman sta zapeli pesem Roža na vrtu, ki je bila zelo primerna za popestritev razstave s tolikimi rožami na slikah gospe Fanike.

Končalo se je kot vedno s prijetnim druženjem. Lahko smo hvaležni članom in članicam, ki vložijo toliko truda za prijetno vzdušje in pogostitev.

                                                                                                                                                         Zapisala Marija Hojnik

obiskovalci
slike
Petra in Fanika