Tudi mladi iz Kotelj, so se udeležili letošnjih misijonskih dni z Misijonsko skupino Pridi, ki šteje že preko sto mladih članov iz vse Slovenije. Misijonski dnevi so ena od utečenih in izredno duhovno bogatih aktivnosti skupine. Prepotovali smo že vso osrednjo Evropo in po tridesetih večjih Evropskih mestih oznanjali našega Odrešenika. Naši udeleženki sta svoje bogastvo v srcu, ki sta ga prinesli iz misijonskih dni, opisali takole:

Misijonski dnevi so čudovita izkušnja, ki sem jo letos doživela prvič. To je nepozaben teden, kjer lahko narediš nekaj zase in za druge.

Petje na ulici in zbiranje denarja ni edina stvar, ki jo počnemo. Poleg tega delimo tudi listke z Božjo besedo, evangeliziramo in imamo tudi posebne duhovne vaje. Program so sestavili in vodili voditelji misijonske skupine Pridi: Tomaž, Zala in Ožbej. V Nemčiji je tekla beseda o Mati Tereziji, ki se je rodila v Skopju. Sledila in poslušala je Božji klic in se s pomočjo tega odločila da bo postala misijonarka.

Že prvi dan so se nam odprle oči in videli smo zakaj smo pravzaprav na misijonskih dnevih. Nismo se zavedali v kakšnem obilju živimo. Mati Terezija je imela le svoj sarij, sandale, rožni venec in Sveto pismo. To je bila vsa njena last.

Bistvo misijonskih dni je, da se odpovemo materialnim stvarem, ki jih ne potrebujemo nujno in da poglobimo svojo vero, kar nam je ob usmerjanju naših voditeljev super uspelo. Vsak dela na sebi, prizna in poskuša popraviti svoje napake. Nauči se poslušati druge in z njimi sodelovati.

Ulica in petje pa ti dasta poseben čar. V petje se čisto potopiš, saj veš, da boš s tem pomagal veliko ljudem. Da te zebe, ti v tistem trenutku sploh ni več pomembno. Še več volje ti vlijejo ljudje, ki pokažejo malo zanimanja, se ustavijo, pohvalijo in zastavijo kakšno vprašanje. Tisti, ki se norčujejo pa ne vedo, da nas pri tem spremlja in podpira Bog in da vse kar delamo, delamo s srcem in to je najbolj pomembno! Misijonarja ohraniš v srcu in še vedno se trudiš živeti po zaobljubah, ki smo jih spoznali. No, vsaj jaz! Iskreno se zahvaljujem vsem mladim, ki so si vzeli čas in se podali na ulice ljudem oznanjat veselo oznanilo.

Vanja Gostenčnik