Dostop do izhodišča:

Iz Kotelj se odpeljemo mimo cerkve sv. Marjete proti Šrotneku, kjer zavijemo levo in nadaljujemo v smeri Uršlje gore mimo cerkve sv. Mohorja in Fortunata. Pri kmetiji Pavšer zavijemo desno in sledimo asfaltirani cesti vse do Smučarske koče, kjer se asfaltna cesta konča. Vseskozi sledimo oznakam ob cesti katere nas po nekaj kilometrih pripelje do planinske koče Naravske ledine, ki jo upravlja planinsko društvo Ravne. V okolici koče imamo več možnosti za parkiranje.

Opis poti:

S parkirišča ob cesti v neposredni bližini koče nadaljujemo po makadamski cesti nad koči v hrib. Ko pridemo na tako imenovano zgornje parkirišče »Male ledine« nadaljujemo v desno po cesti malo navzdol in v par minutah prispemo do kmetije Naravnik, kjer se nam iz dvorišča odpre pogled proti Smrekovškim pogorjem in pa Raduhi. Pot nadaljujemo večji del po gozdni cesti vse do kmetije Križan. Še pred kmetijo Križan prečkamo veliki travnik na katerem se v poletju pase živina in pa tudi konji.

Naš vzpon od kmetije Križan pričnemo po gozdni stezi naravnost v hrib, čez čas pa pridemo spet na gozdno cesto, katera se konča ob vstopu na veliki travnik nekdaj velike kmetije Šisernik. Markirani poti nato sledimo v desno ob gozdu in pa navzgor vse do lepe stare kapelice, kjer pa prečkamo uršljegorsko cesto. Od tu imamo lep razgled proti Šaleškemu koncu in pa vse tja proti Raduhi in pa Olševi.

Naša pot spet preide na gozdno stezo, ki se vseskozi vzpenja do gozdne meje malo pod vrhom, kjer se pridružimo poti iz Poštarskega doma in pa od zapornice.

Trajanje: 2 uri in 30 minut

Težavnost: lažja označena planinska pot, primerna tudi za družine