Vsa srca nas animatorjev in vseh otrok, ki so se udeležili oratorija, so bila prežeta s takšnimi mislimi. S takšno prijetnostjo, prijateljstvom, iskrenostjo, navezanostjo drug na drugega … Kaj bi si še človek želel lepšega, kot teden popolnega veselja in radosti v srcu? Vse to smo animatorji in otroci nenehno skozi igro, delavnice, pesmi, izražali s svojimi dejanji in odnosom do sebe in do bližnjega. Občutki, ki so nas prevevali so bili nepopisni. Zagotovo bodo še zelo dolgo ostali v srcih vseh otrok, predvsem pa v srcih nas, ki smo otrokom skozi cel teden podarjali samega sebe!

TOREK

Prvi dan našega druženja smo pričeli z velikim labirintom, kjer so morali otroci z zavezanimi očmi slediti vrvici, ki jih je vodila čez razne ovire. Tako željno so pričakovali vsak nov korak! Ko smo se razdelili v skupine, smo začeli izdelovati veliko sonce, iz drobčkenih koščkov blaga, ki je postalo simbol oratorija. Otroci so naredili presunljive izdelke! Sledilo je srečanje z našim velikim junakom Frančiškom Asiškim. Zgodbica nas je vodila skozi cel teden.

Mlad fant, ki je imel tako rad razkošno življenje, ki ni manjkal na nobeni zabavi, ki je imel tako velike ideale, da bo postal vitez, kmalu spozna, da ga to življenje sploh ne osrečuje več, da čuti popolno praznino v sebi. Sreča se z Bogom, proda vse svoje imetje, postane reven človek, ki začne okoli sebe zbirati vedno več istomislečih ljudi. V tem svojem stilu življenja osrečujejo in pomagajo na tisoče ljudem, sami pa ob tem čutijo, neverjetno veselje, prijetnost, ljubezen, kot mi na tem oratoriju!

Vsak, popoldne po malici, pa so sledile napete in nasmejane igre, ki so jih naši otroci oboževali.

SREDA

Naš glavni junak Frančišek se je odločal kakšen poklic si naj izbere, za to smo tudi mi spoznavali nove poklice. Obiskala nas je gorska reševalna služba, policaji in rešilec, ki so nam predstavili svoje delo in svoja vozila. Iger seveda čez cel dan ni manjkalo!

ČETRTEK

Po jutranji molitvi smo se podali na pot, kjer nas je čakalo šest napetih postaj z igrami. Tekmovali smo, kdo bo najboljši! Izdelovali smo tudi izdelke, ki smo jih pritrdili na “kuhle”.

PETEK

V času Frančiška so sveto deželo zasedli Saraceni. Frančišek se poda v Jezusov rojstni kraj, kjer sreča Sultana. Z njim se dolgo pogovarja, na kar ga Sultan prosi naj moli zanj, da bo lahko v svojem življenju spoznal katera vera je prava! Zato smo bili tudi mi napadeni od Saracenov, da pa smo se lahko branili, smo se morali razdeliti v tri skupine – grofije. Vsaka grofija pa se je trudila, da bi zavladala drugima dvema in postala kraljevina. Trgovali smo z železom, lesom, hrano in zlatom. Gradili smo grad, ter postavljali vojake in lokostrelce.

SOBOTA

Zadnji dan pa smo skupaj z našimi starši posvetili Jezusu in Mariji, ki sta nas s svojo ljubeznijo spremljala skozi cel teden in bdela nad nami.