Se eden, uspešen oratorij v Kotljah se končuje. Kdo bi si mislil pred 14 leti, ko so mladi v Kotljah začenjali s prvim oratorijem na Koroškem, da bo ta počitniški program tako priljubljen med animatorji in otroki.

Letos so otroci spoznavali mamo celega človeštva – Devico Marijo. Animatorji so vsak dan pripravili dramsko uprizoritev njenega življenja. Tudi Njen sin Jezus je počasi vstopal v zaigrano igro. Otroci so se hitro vživeli v samo dogajanje. Sledile so skrbno pripravljene kateheze, katerim dajejo naši mladi vedno posebno pozornost. V vseh teh letih, mnogih izvedenih katehez, so postali že pravi mojstri. Doživeto so tudi pripravili ustrezne dinamike, temelječe na svetopisemskih zgodbah.

Različne delavnice otroke vedno pritegnejo. Po kosilu pa je vedno najbolj težko pričakovana velika igra na prostem. Razdeljeni po skupinah se otroci učijo sodelovanja, vodenja, sklepanja in še mnogih vrlin.

Kot vsako leto, je tudi letos oratorij prehitro minil. Animatorji so bili vidno utrujeni in zaslužijo si vse pohvale za njihov darovan čas, ki so ga namenili otrokom, da bi oznanjali Njega in nejgovo Mater. Bogu hvala za vse te lepe dni!