Dostop do izhodišča:

Varianta 1: Iz Kotelj se peljemo proti Rimskemu vrelcu, kjer zavijemo desno proti Ivarčkemu jezeru. Malo pred parkiriščem nas smerokaz usmeri levo na makadamsko cesto proti Poštarskemu domu, Lovski koči LD Prežihovo in turistični kmetiji Ravnjak na Selah. Cesta nato poteka ves čas po gozdu. Razen malo nad Lovsko kočo se nam odpre pogled na Ivarčko jezero iz vzhodne strani. Malo nato pa ponovno zavijemo v gozd (po gozdu se peljemo približno 3 km). Ob prihodu na plano moramo pri kmetiji Šuler na Selah zaviti desno proti Poštarskemu domu.

Varianta 2: Iz Kotelj se odpeljemo proti Slovenj Gradcu, na križišču pri Anžiču zavijemo desno mimo šole (na desni) nadaljujemo v smeri proti cerkvi sv. Roka in naprej do kmetije Gostenčnik, kjer zapustimo asfaltno cesto in zavijemo desno (ob cesti smerokaz za Poštarski dom). Pri kmetiji Šuler zavijemo levo proti Poštarskemu domu.

Opis poti:

Pot pričnemo s parkirišča pri Poštarskemu domu v hrib po tako imenovani Slovenski planinski poti, ki poteka iz doline (Slovenj Gradca). Po nekaj prehojenih korakih se na desno odcepi pot čez Kozarnico, mi pa nadaljujemo pot po makadamski cesti naprej v hrib. Ko prispemo iz gozda do travnika in lepe ravnice, že vidimo kmetijo Lesnik, pred njo pa lepo obnovljeno kapelico. Pot nadaljujemo čez dvorišče naprej po kolovozu v gozd, kjer se držimo levo (markacija s puščico). V kratkem času se kolovoz spremeni v stezo in ob poti pridemo do manjšega izvira, kjer se lahko osvežimo.

Pot nato preči cesto in nas na drugi strani pripelje do večjega travnika, kjer se držimo desno in se po nekaj korakih spet  vrnemo v gozd. V poletnem času je ta vmesni del poti lahko malo bolj zaraščen z »malinovjem«, ampak ga marljivi markacisti PD Slovenj Gradec vedno sproti čistijo. Počasi pridemo do mesta, kjer lahko na levo malo stopimo s poti do kmetije Vernšek (kmetija znana po ovčereji). Mi se držimo desno in se vzpenjamo naprej po gozdnem kolovozu, ki se počasi spremeni v navadno stezo in nas pripelje do naslednjega vodnega izvira na levi strani (smerna tabla), ki pa večkrat v daljši vročini tudi usahne.

Po nekaj korakih spet preidemo na kolovoz in nato v kratkem dosežemo t.i. »uršljegorsko cesto«. Po nekaj prehojenih metrih dospemo do najvišjega parkirišča – pred zapornico, kjer zavijemo desno in se priključimo poti iz Ivarčkega jezera ter Poštarskega doma (Slovenski planinski poti). Pot spet preide na cesto in se po daljšem klancu od te loči pri urejeni klopci ob ovinku. Tik pod vrhom – na gozdni meji – se priključi z leve strani še pot iz Andrejevega doma na Slemenu oz. Križana. Pred nami je še nekaj minut hoje, ko prispemo na ravnico med kočo in cerkvijo sv. Uršule.