Dostop do izhodišča:

Varianta 1: Iz Kotelj se peljemo proti Rimskemu vrelcu, kjer zavijemo desno proti Ivarčkemu jezeru. Malo pred parkiriščem nas smerokaz usmeri levo na makadamsko cesto proti Poštarskemu domu, Lovski koči LD Prežihovo in turistični kmetiji Ravnjak na Selah. Cesta nato poteka ves čas po gozdu. Razen malo nad Lovsko kočo se nam odpre pogled na Ivarčko jezero iz vzhodne strani. Malo nato pa ponovno zavijemo v gozd (po gozdu se peljemo približno 3 km). Ob prihodu na plano moramo pri kmetiji Šuler na Selah zaviti desno proti Poštarskemu domu.

Varianta 2: Iz Kotelj se odpeljemo proti Slovenj Gradcu, na križišču pri Anžiču zavijemo desno mimo šole (na desni) nadaljujemo v smeri proti cerkvi sv. Roka in naprej do kmetije Gostenčnik, kjer zapustimo asfaltno cesto in zavijemo desno (ob cesti smerokaz za Poštarski dom). Pri kmetiji Šuler zavijemo levo proti Poštarskemu domu.

Opis poti:

Pot pričnemo s parkirišča pri Poštarskemu domu v hrib po tako imenovani Slovenski planinski poti, ki poteka z doline (Slovenj Gradca). Po nekaj prehojenih korakih nas smerokaz usmeri desno na gozdno cesto. Čez približno 20 minut hoje v hrib gozdna cesta zavije v levo in nato po nekaj metrih sledimo markacijam, ki nas usmerijo po blagem klancu navzdol, kjer se držimo desno in nato skrenemo s ceste na levo stran in tam  nadaljujemo po stezi v hrib. Ponovno pridemo na gozdno cesto in nadaljujemo našo pot v desno po cesti (med drevesi se nam odpira pogled proti severu: Strojna, Košenjak).

Nekje po 20 minutah hoje dospemo do smerokaza, ki nas usmeri levo s ceste na stezo med visoke bukve. V kratkem prehodimo malo višinskih metrov in v nadaljevanju poti prispemo do lepo urejene klopi z mizo postavljeni ob spominski plošči preminulega planinca. Od klopi nas pot pelje do manjšega sedla, kjer se v nadaljevanju priključi pot s smeri Ivarčkega jezera. Na tem »križišču poti« je lepo urejeno božjepotno znamenje – križ. Pot nadaljujemo levo – sprva po stezi nato pa tudi deloma po cesti, ki pelje na Uršljo goro. Tik pod vrhom – na gozdni meji se priključi iz leve strani še pot iz Andrejevega doma na Slemenu oz. Križana. Pred nami je še zadnji, nekaj minutni del poti, ko prispemo na ravnico med kočo in cerkvijo sv. Uršule.