Mesec maj velja po zaslugi prebujajoče narave za najlepši mesec v letu in po lepi slovenski tradiciji je posvečen materi Boga, Mariji. Tudi letos bo v naši župniji posebej lepo in slovesno.

Skozi ves mesec obhajamo šmarnice. V župniji bomo vsak dan prebirali lepo zgodbo za naše najmlajše, naše otroke. Starše vabimo, da otroke vzpodbujajo in z zgledom pospremijo v našo lepo domačo cerkev.

V začetku meseca, 4. maja, tradicionalno praznujejo gasilci, saj goduje njihov zavetnik: sv. Florjan. Naši gasilci se bodo tudi letos pri slovesni sveti maši zahvalili za vse milosti, ki so jih deležni pri nesebični pomoči ljudem v stiski in istočasno prosili za varnost pri delu.

Sredi meseca, 18. maja, bomo obhajali slovesnost svete birme. Naši otroci, na prehodu v izzivov polno mladostno dobo, bodo prejeli nevidne darove Svetega Duha. Ti darovi bodo delovali po njih, če bodo za to vsaj malo in iskreno prosili. Na dan svete birme bomo obhajali tudi 165-letnico blagoslovitve obnovljenih oltarjev v župnijski cerkvi s strani škofa A. M. Slomška.

Na zadnjo nedeljo v mesecu, 26. maja, pa bomo obhajali še slovesnost prvega svetega obhajila. Naši tretješolci bodo prvič pristopili k svetemu obhajilu in zaužili hostijo, vidno telo nevidnega Boga. Tako bo prvič v njihova mlada telesa vstopil sam Jezus. Resnično velik dogodek za naše otroke.

Ne moremo pa mimo nekaterih velikih praznikov.

  • 40. dan po Veliki noči, letos je to 9. maja, bomo obhajali spomin Gospodovega Vnebohoda, ko se je na podlagi Svetega Pisma s telesom dvignil v nebo.
  • 10 dni za tem (50. dan po Veliki noči), 19. 5. (dan po sveti birmi), obhajalo spomin binkošti. Ob tem prazniku se spominjamo tudi našega prejema svete birme in darov Svetega Duha.
  • 24. maja se spominjamo Marije Pomočnice kristjanov, ki nam je Slovencem še posebej pri srcu, saj je naša najbolj poznana romarska cerkev na Brezijah posvečena Mariji Pomagaj. Tudi v naši cerkvi se nahaja podoba Marije Pomagaj na stranskem oltarju Marije Device.
  • 26. maja praznujemo slovesen praznik svete Trojice, ki je v mnogih državah Evrope tudi državni praznik.
  • 27. maja goduje blaženi mučenec Alojzij Grozde.
  • 30. maja pa praznujemo praznik svetega Rešnjega telesa in Krvi. To je še poseben praznik za našo župnijo, saj imamo v župnijski cerkvi v veliki stranski kapeli izredno lep oltar posvečen temu namenu.