zbiranje
sprevod praporjev družin na srečanju
Avgust Heričko – predsednik KZS

Tokratno srečanje treh dežel je potekalo na gradu Plešivec (Tanzenberg) na Gosposvetskem polju med Svetim Vidom na Glini in Celovcem. Iz Kotelj se ga je udeležilo 22 članov Kolpingove družine. Med potjo smo občudovali lepo pokrajino in urejene domove.

Grad Plešivec sem videla že večkrat in vedno pomislim, da je nekaj posebnega s staro zelo lepo cerkvijo in zgradbami z izredno zanimivo arhitekturo. Tu so se nekdaj šolali duhovniki iz naših krajev. Večkrat sem v zgodovinskih knjigah brala, da so odhajali od doma že pri enajstih letih, kar je za današnje čase nepredstavljivo. Na gradu je sedaj gimnazija z 600 dijaki in župnija.

Marjan Plohl
oltar
vhod v cerkev

Domačini so nas lepo sprejeli, vse je bilo brezhibno organizirano. Sledila je maša z več kot 300 udeleženci. Vodilo jo je več duhovnikov, med njimi tudi naš nekdanji upnik Marjan Plohl. Maša je bila zelo svečana v nemškem in slovenskem jeziku, posebno lepo pa je bilo petje.

Organizatorji srečanja so se potrudili tudi za pogostitev in prijetno druženje z mnogo glasbe.

Na poti somov smo se povzpeli še na Magdalensko goro, visoko 1059m. Cerkev na njej ima zanimivo zgodovino, človeka pa prevzame z zunanjostjo in notranjostjo. Z vrha se lepo vidi Celovška kotlina z mnogimi vrhovi v ozadju.

Magdalenska gora
KD KOTLJE
Kolping združuje

Vreme nam je bilo naklonjeno in v sončni svetlobi je vse še lepše. Lahko smo hvaležni za ta dan.

Zapisala Marija Hojnik