V soboto smo se imeli možnost udeležiti lepega srečanja, ki nam je ponudil ogromno tiste moči, ki spreminja življenja.

Slovenijo sta namreč pred dnevi obiskala Donald in Pat Turbitt, karizmatika iz Amerike. Zakonca Turbitt sta ta dan obiskala Slovensko Bistrico in Slovenj Gradec. Tisti z največ časa in največ volje smo se udeležili obeh srečanj in tako zares cel dan posvetili Bogu. In ni nam žal, bilo je super!

V Slovenski Bistrici smo srečanje pričeli z močnim slavljenjem, nato je sledila sveta maša z možnostjo za spoved. Po sveti maši smo se razdelili v skupine za predavanje. Pat je posebej predavala ženskam, Don pa moškim. Oba sta delila svoje izkušnje iz življenja in zakona ter nas spodbudila in opogumila za življenje z Jezusom. Najlepša stvar, ki sem jo slišala na predavanju, so bile uvodne besede Pat vsem dekletom, ženam, materam: “Oče, Sin in Sveti Duh so noro zaljubljeni v vse vas!” Kaj si pravzaprav še želimo slišati lepšega?

Sledil je odmor za kosilo. Tisti najsrečnejši, ki smo si na nek skrivnosten način pozabili rezervirati bone za hrano smo na koncu imeli to srečo, da smo malicali kar z zakoncema Turbitt, ki sta kljub dolgi prehojeni življenjski poti videti zelo mladostna in vesela. Posebej sta bila vesela nas mladih, Pat nam je predala nekaj svoje modrosti in povedala, da smo mladi bojevniki za Božje kraljestvo, čeprav se mogoče tega še ne zavedamo.

Po kosilu je zopet sledilo predavanje, na koncu pa še molitev nad posamezniki. Slednje je bila zelo lepa in močna izkušnja, ki jo je lahko doživel vsakdo. Vsak je lahko zakoncema povedal svoje prošnje, stiske in preko njunih rok in molitev je Bog blagoslovil vse tiste, ki so si tega želeli.

Ko se je srečanje zaključilo v Slovenski Bistrici pa gas naprej v Slovenj Gradec, kjer nas je čakalo še več lepega – dodatna doza Svetega Duha! Srečanje smo zopet začeli z slavljenjem, nato pa je sledilo zelo nagovarjajoče pričevanje Dona Turbitta. Vseh se nas je dotaknil z občutljivo, a zelo pomembno temo vseh kristjanov: vica, pekel, nebesa. Slaba novica je ta, da pekel obstaja in da veliko duš zares odide tja po smrti. Seveda gre tudi ogromno duš v vica, kjer se šele pripravljajo na nebesa. Pomembno je, da za te duše molimo, da bi čim prej lahko prišle pred Boga. Dobra novica pa je ta, da obstajajo tudi nebesa in da nas tam čaka Jezus z razširjenimi rokami. To je pravo veselo oznanilo za vse nas!

Po pričevanju je sledila sveta maša, kjer je pri pridigi Don pripravil še en lep nagovor za celo cerkev. Po maši smo se pripravili na molitev nad posamezniki, kjer je lahko zopet vsak pričakoval manjši ali večji čudež za svoje življenje.

Nekateri smo lahko ta dan vse doživeli dvakrat in to tudi 100% izkoristili. Doživeli smo lahko res velike milosti, prejeli čudovite darove in ogromno moči za naša življenja.

Aleluja!

“Da, Gospod, dober si, Ti, Gospod si moja moč, …”

Maruška Krajnc