Razmišljal sem, kako bi lepše opisal navdušenje, ki smo ga doživljali na začetku letošnjega šolskega leta, ko smo se mladi iz vse Slovenije zbrali v Stični! Pa mi je te skrbi odvzel Matic, ki je vso svoje navdušenje izrazil z skrbno izbranim naslovom – Stičnaaaaaaaaaaaaaa!

Deset tisoč navdušenih mladih se nas je trlo na kupu, kjer smo lahko videli kako navdušena množica, poje in pleše našemu Stvarniku v čast!

Bilo je toliko mladih, da si kar ne moreš predstavljat, če tega ne vidiš. Takrat se je na odru že odvijal festival. Na odru so plesali in peli, mi smo se jim seveda kar pridružili in se zabavali z njimi. Srečala sem tudi nekaj prijateljev, s katerimi se ne vidim pogosto. Nato se je začela sv. maša, ki je bila na prostem. Maševal je ljubljanski škof. Po sveti maši pa so se začele delavnice. Kar nekaj časa smo se odločali v katero bi šli. Odločitev je bila težka, saj v vsaki delavnici zveš ogromno novega. Res škoda, da ne moreš biti v več delavnicah hkrati. Za tem pa je bil žur. Ampak na žalost je začelo deževati. A dež ni pokvaril našega razpoloženja. Še vedno smo se zabavali, peli pesmi, plesali, se pogovarjali … Bilo je lepo in škoda, da se je program tako hitro končal. Začeli smo odhajati domov. Vendar nasmeh je ostal na naših obrazih. Stična se je globoko vtisnila v moje srce. Srečanja sem se udeležila drugič in se ga mislim udeležiti z veseljem spet naslednje leto. To je zares nepozaben dogodek in preden tega nisem doživela, sploh nisem vedela, kaj naj bi to srečanje sploh pomenilo. Vsi govorijo kako fajn je, ampak dokler tega sam ne doživiš si ne moreš predstavljati.

Dragi bralci, mogoče vam ni čisto jasno od kod vso to navdušenje, prijateljstvo, zadovoljstvo … Tja smo prišli mladi za to, da bi lahko s svojim prijaznim, toplim nasmehom in besedami razveseljevali druge, da bi se zabavali! Več kot tega sam premoreš in deliš z drugimi, več tudi prejmeš… In ničesar ne more bolj pozitivno polniti srca, kot iskrenost in prijateljstvo. Zabaven program, sv. maša, delavnice in koncert, ki so ga pripravljali animatorji in duhovniki iz vse Slovenije, je samo popestrilo našo druženje! Vsi smo bili tam tudi zato, da bi nekaj zmolili in se zahvalili Bogu, za vse lepo, kar nam v življenju poklanja! Zavedamo se kako lepo, prijetno in srečno je lahko življenje, če ga znamo živet! Če se trudimo biti pozitivni in prijazni! In to vsako leto dokazujemo drug drugemu in celi Sloveniji v Stični! V kraju, kjer privre na dan lepota življenje!