Nadangela Mihael in Rafael se nahajata v atiki glavnega oltarja.

V svetem pismu so po imenu predstavljeni trije božji poslanci s posebnimi nalogami (nadangeli): Mihael, Gabriel in Rafael.

Mihael pomeni »Kdo kakor Bog?«. Že po imenu je Mihael postavljen v bojno nasprotje s prišepetavanjem kače (satana) v raju, ki hoče prvega človeka zapeljati daleč od Boga. Prvikrat njegovo ime navaja prerok Daniel, ki ga označuje kot velikega kneza. V novi zavezi ga vidimo v prepiru s hudičem zaradi Mojzesovega trupla. V knjigi Razodetje pa nastopa kot voditelj angelov, ki v boju s satanom dosežejo sijajno zmago. Nadangela Mihaela najpogosteje upodabljajo z mečem in s sulico ter kot borca zoper zmaja – satana.

Nadangel Rafael, čigar ime pomeni »Božje zdravilo«, se omenja v svetopisemski Tobijevi knjigi. Ko pride v hišo pobožnega Tobije, se predstavi: »Jaz sem Rafael, eden izmed sedmih, ki stojimo pred Gospodom.« Spremljal je njegovega sina, mladega Tobijo, na potovanju v daljno deželo, da je njegovo bodočo ženo Saro rešil mučenja hudobnega duha in da je po vrnitvi ozdravil starega Tobijo. Nadangel Rafael velja v krščanskem izročilu za angela, ki pomaga ljudem predvsem dosegati zdravje in jih spremlja na potovanjih.

Nadangeli Mihael, Rafael in Gabriel godujejo 29. septembra.