”Če GOSPOD ne zida hiše, se zaman trudijo z njo njeni graditelji.” (Ps 127, 1)

Zaključujemo bogat polletni program, ki smo ga pripravljali v zahvalo Bogu in naši zavetnici sv. Marjeti za vse milosti, ki smo jih bili v teh dvanajstih letih deležni v župniji.

Želimo se osebno zahvaliti predvsem Vam, ki ste pri tem projektu požrtvovalno sodelovali.

Zato Vas vabimo, da se nam 5. oktobra 2013 ob 18:00 uri pridružite v župnijski cerkvi, saj pripravljamo zahvalni koncert, ob obnovi notranjosti župnijske cerkve, pred blagoslovom glavnega oltarja sv. Marjete.

Vljudno vabljeni, saj je v vsem tem delu, velik delež Vašega truda. Na samem koncertu vas poleg znanih gostov čaka tudi presenečenje! Po koncertu ste lepo vabljeni v župnijski dom na pogostitev.

V sklopu tega dogajanja pripravljamo tudi:

  • Razstavo o projektu Dar za dar z vsemi sodelujočimi, ki je na voljo za ogled v župnišču.
  • 28. september ob 18.30: Monodrama znanega slovenskega igralca Gregorja Čušina, trdnega vernika in družinskega očeta šestih otrok. Igra, ki nas bo nagovorila – Levi razbojnik. Vstopnine ni!
  • 3. in 4. oktober: molitvena ura ob 17.30, pred sv. mašo, zahvala Bogu za njegovo pomoč.
  • 6. oktobr ob 9.00: zahvalna sv. maša z blagoslovom glavnega oltarja sv. Marjete, ki jo vodi generalni vikar g. Janez Lesnika.

V soboto 5. 10. bo na pošti izšel priložnostni žig z motivom glavnega oltarja sv. Marjete. Kdor želi, lahko prosi uslužbenca pošte, da na vaše pismo odtisne tudi ta žig. Izdali smo tudi posebno znamko z motivom svete Marjete (prejeli ste jo s tem vabilom). Če bi kakšno znamko želeli tudi sami, povejte organizatorjem.

Več o vsem tem si lahko preberete v župnijskem glasilu Biser ali na internetni strani www.kotlje.si, kjer vsak mesec pričuje več posameznikov o osebnem pogledu in lastnem žrtvovanju za Gospodov hram.

V dvanajstih letih nam je skupaj uspelo nemogoče. Prav je, da vso prehojeno pot skupaj zaključimo in postavimo mejnik temu Kotuljskemu čudežu. Zato:

Vljudno vabljeni!